School

Workshop: Learning Premiere Pro

Ik volgde de online workshop Learning Premiere Pro op LinkedIn Learning.

De workshop
De workshop duurt 1 uur en 34 minuten en wordt gegeven door Ashley Kennedy. Ashley Kennedy leidt een team van instructeurs voor LinkedIn Learning. In deze workshop gebruikte ze het programma Premiere Pro. Dat is een video-editing software uitgebracht door Adobe.

Premiere Pro
In de workshop leer je de basis van Premiere Pro. Je leert hoe je in Premiere Pro navigeert, en hoe je de interface kan aanpassen. Ze vervolgt met het introduceren van de verschillende panelen die je ziet. Nadat je wegwijs bent met de interface en alles kan vinden, legt ze uit hoe je shots kan inkorten en bijknippen. Nadat je je shots hebt gekozen, krijg je de basis van het editen. Editen is het aan elkaar plakken van verschillende clips en geluidsfragmenten voor je video. De workshop vervolgt met het opschonen van de edit door gebruik te maken van Trim techniques. Eens de edit afgewerkt is kan je verdergaan naar het geluid. Je krijgt een heel korte inleiding over hoe je het volume op specifieke plaatsen aan kan passen.

Details
Na het optimaliseren van het geluid komen de zogenaamde finishing touches. Je krijgt uitleg over hoe je basiseffecten kan toevoegen en de kleuren in je beeld kan corrigeren. Tot slot kom je te weten hoe je een project uit Premiere Pro exporteert als een video.

De workshop gaat over alle functies van Premiere Pro en legt de inhoud duidelijk uit. Het is een interessante workshop die in veel verschillende situaties van pas zal kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.