Allerlei Muziek Vrije Tijd

KKF Classics 2022

Iedere 3 jaar vinden ze plaats in Gent, de KinderKankerFonds Classics, kortweg KKF Classics. Dit jaar weer in het Capitole in Gent. Ik deed voor een tweede keer mee, samen met een gelegenheidsband bestaande uit een paar familieleden en ik.

Eerst een beetje achtergrond: Op de trouw van mijn neef speelden we een aantal nummertjes met een paar familieleden. Mijn oom, broers, oudste broer zijn vriendin, vader en goede vriendin van de bruid. We speelden liedjes zoals Hakuna Matata, Fuera de mi Piel & Enamorada van Belle Perez en als intrede de Bridal march met een kleine twist. Voor haar was het de traditionele muziek, voor hem de imperial march uit Star Wars.

In september kregen we de vraag van oom F. of we met dit gezelschap een liedje van ons repertoire wilden spelen op de Classics. Zonder veel twijfelen gingen we hierop in en we kwamen al snel uit op een passend nummer: “You’ve got a friend in me” van Randy Newman.

We repeteerden regelmatig doorheen oktober, en op 1 november was het dan zover. We vertoefden al vanaf 11 uur in de voormiddag in het Capitole. Na een korte rondleiding en een uitgebreide lunch begon de doorloop. Iedereen deed hun act en daar werden de opstellingen bijgehouden, de lichten aangepast en micro’s aangeduid. Tijd voor een generale repetitie was er niet, want tegen 19u stroomde het volk al toe.

Het doek ging omhoog… en alles verliep vlot. De show werd leuk aaneengebabbeld, de acts waren formidabel en ontroerend… En onze act verliep even vlot. Een heerlijke reactie van het publiek zorgde voor een grote lach op onze gezichten.

Niet iedereen kan zomaar meedoen of komen luisteren naar de Classics. Iedereen die daar aanwezig is, is op een manier al in contact gekomen met de kinderkankerafdelingen van het UZ Gent. Personeel, (ex-)patiĆ«nten, vrienden, familie, ouders die geluk hadden, ouders die jammer genoeg minder geluk hadden…

De muziek van de Classics, en de motivatie en toewijding van de vriijwilligers brengen een bevreemdend maar heel warm gevoel met zich mee. De muziek heeft een helende kracht, en geeft een duwtje in de rug bij zij die het nodig hebben. Zo verbindt muziek iedereen die daar aanwezig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.