Allerlei School

Een eerste jaar hogeschool

Het is eindelijk zo ver. Het eerste jaar na het middelbaar zit er op. Het was niet het eerste jaar dat ik voor ogen had, maar het is er toch.

Juni 2020
Proficiat, je bent afgestudeerd aan onze school. Met deze woorden begon mijn vakantie na het zesde middelbaar. Op die zomer kon ik niet wachten. Ik zou op reis gaan naar Portugal, Roemenië en Duitsland. Ik zou met een luchtballon gaan vliegen en ik zou mijn langste vakantie afronden in een lekker warm land. Ik zou dat allemaal gedaan hebben. We weten uiteraard allemaal waaron dat niet gelukt is. Een virusje dacht anders over mijn vakantieplannen. Het coronavirus had me mijn eindejaarsreis naar Italië al gekost, en ik dacht dat dat het ergste zou zijn. Man, wat zat ik fout. In maart dacht ik dat deze hele heisa 2 weken zou duren. Nu zit ik hier 1,5 jaar later en het is nog niet voorbij.

Augustus 2020
Augustus begon wat dubbel. Ik mocht toch mee op scoutskamp. Het was niet het scoutskamp dat ik voor ogen had, maar het was toch een enorm leuke afleiding. Ik heb mij er enorm geamuseerd en kon even vergeten wat ik allemaal al gemist had. Tegen het einde van augustus ging ik weer op kamp. Dit keer met Kazou en als monitor. Ik ben met een hoop gasten, verdeeld over 2 bubbels, heel Sevenum onveilig gaan maken. Met bezoekjes aan Toverland en een avonturenpark was dit weer een geslaagd kazoukamp.

September 2020
Na lang getwijfel over de studierichting hakte ik in september pas de knoop door. Ik ging in Kortrijk Digital Arts & Entertainment gaan studeren. De eerste lessen waren enorm interessant en ik leerde heel wat dingen bij. Naarmate het semester vorderde, zakte de motivatie dieper en dieper. Na een bewogen einde van het eerste semester was dat het dan ook. Ik ging tot hier en niet verder. Voor een maand lag mijn leven helemaal stil. Ik deed niks actief, ik studeerde niet en ik kon nergens naartoe om mijn gedachten te verzetten.

Februari 2021
Na een moeilijk eerste semester was het tijd voor iets anders. Zo kwam ik terecht bij Netwerkeconomie. Hoe dat gebeurde, kan je allemaal hier terugvinden. Deze richting lag me veel beter. Ik kon terug naar school, ik had er weer zijn in en ik kon terug verder kijken dan de volgende dag. Ik had een richting waar ik ook een toekomst voor mij zag. Akkoord, ik heb nog maar 1 semester gevolgd zonder alle modules, maar van wat ik hoorde is de rest van de richting minstens even interessant. Nu ja, niet wat ik van iedereen hoorde, maar het is wel gezegd.

Juni 2021
Een jaar geleden studeerde ik af aan het middelbaar, een half jaar geleden koos ik eindelijk de juiste studierichting en nu schrijf ik een blogbericht op mijn eigen website. Moest ik een jaar geleden geweten hebben dat ik dit zou doen, zou ik het niet kunnen geloven. Iemand zo koppig als ik proberen overtuigen dat hij weer economie ging doen, ik zou je succes gewenst hebben. Het einde van het academiejaar is nu wel degelijk hier, en hoe slecht het jaar begonnen was, zo goed is het geëindigd. Ik sloot een contract af voor een kot voor het volgende jaar, ik kan weer uitkijken naar een zomer waarin ik augustus vol heb geboekt en ik kan terug repeteren met het orkest.

Juni 2021 tot…
Buiten de vakantieplannen heb ik geen idee wat er voor de rest gaat gebeuren. De maatschappij zal terug bloeien zoals een bloem die de eerste lentezon ziet, Volgend jaar zal ik hopelijk zonder mondmasker mijn docenten kunnen aanspreken, zal ik me hopelijk amuseren in kortrijk en zal ik hopelijk eindelijk kunnen beginnen aan het studentenleven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.