School

Netwerkeconomie: het begin

In februari 2021 begon ik met een nieuwe opleiding, netwerkeconomie. Na een moeilijke start in Digital Arts & Entertainment besloot ik om het maken van games links te laten liggen en voor iets nieuws te gaan. Na toch wel enige tijd zoeken vond ik de opleiding netwerkeconomie bij Howest. Ik ploos uit wat de opleiding in zijn mars had en twijfelde toen een hele tijd: ‘Zou ik het doen? Maar wat als het mij niet ligt? Je kan dat niet weten als je het niet probeert!’ Na veel ijsberen over wat ik nu zou doen besloot ik om een mail te versturen naar de opleidingsverantwoordelijke.

Op verkenning
Deze wist mij te vertellen dat starten in februari zeer ongebruikelijk was, maar dat het kon. Hij stelde voor dat ik eens kwam babbelen op campus over wat er mogelijk was. Zogezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak en ging erop af. Daar aangekomen stelde hij me de richting nog wat breder voor, vroeg me naar mijn verwachtingen en stelde een paar vragen om te zien of ik had wat ze zochten. Na het vermelden van verschillende engagementen en de interesse in technologie die wel aanwezig was, stelde hij mij een aangepast studietraject voor. Ik zou het 2e semester beginnen met maar 3 van de 5 modules en van daaruit de rest van de opleiding volgen.

De grote keuze
Na het gesprek en de extra uitleg moest de beslissing gemaakt worden. Ga ik ervoor of wacht ik af zodat ik volgend jaar volledig opnieuw kan beginnen? De kogel was door de kerk na een paar motiverende woorden van mijn vader. Wederom, zogezegd zo gedaan. Ik schreef me 5 minuten later officieel in en kon toen zelfs al de les gaan meepikken die toen bezig was. Dat aanbod heb ik links laten liggen zodat ik de rest van de dag volledig kon focussen op mijn tweede eerste dag school.

De eerste lessen
De volgende dag was de eerste les online. Ik leerde zo al enige namen kennen en facebookte hier en daar een naam die ik meende te herkennen. De daaropvolgende weken waren terug wat wennen na meer dan anderhalve maand geen les meer te hebben gevolgd. De docenten hielpen me graag verder met eender welke vraag die ik had, en zo was ik een volledige student netwerkeconomie. Zonder de vakken die ik nog niet volgde natuurlijk.

Eén gedachte over “Netwerkeconomie: het begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.