School

Workshop: Learning Data Governance

Ik volgde de online workshop Learning Data Governance op LinkedIn Learning.

De workshop
De workshop Learning Data Governance wordt gegeven door Jonathan Reichental en duurt 41 minuten. Jonathan Reichental is een gerennomeerde technologisch genie. Zijn innoverend werk voor de Amerikaanse overheid is tot in het Witte Huis gekend. In deze workshop geeft hij uitleg over de basis van Data Governance.

Waarom Data governance?
In de workshop Learning Data Governance leer je waarvoor data gebruikt wordt in de 21e eeuw. Je leert waarom data zo belangrijk is en je leert wat ‘Data Governance’ eigenlijk is. Reichental geeft uitleg over wat je met data kan doen en wanneer dat een organisatie data governance nodig heeft.

Toepassen
In het tweede deel leer je hoe je data governance kan toepassen. Wie is de eigenaar van de data, welke rollen bestaan er voor data en hoe design je het data governance proces? Je krijgt antwoord op die vragen in deel 2.

Beheren van data
Je hebt je proces ontworpen, je weet van wie de data is en je weet hoe je de data kan classificeren. In het derde en laatste deel leer je hoe je die data onderhoudt en beheert. Met het benadrukken van het belang van data governance rondt Reichental de workshop af.

De workshop is echte basis, maar geeft je genoeg mee om aan de slag te kunnen. Het is een onderwerp dat meer en meer aandacht krijgt en dat alsmaar belangrijker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.