School Vrije Tijd

Kick-Off Start@K 2022

Het nieuw academiejaar is weer begonnen, en dat brengt een aantal evenementen met zich mee. Naast de ‘Student Welcome‘ fuiven her en der, is er ook de Kick-Off van Start@K. Die stond dit jaar alweer vastgepind in mijn agenda.

Tijdens de Kick-Off kwamen er een aantal enorm interessante mensen langs, allemaal met een ander verhaal, maar toch samengekomen bij Start@K. De oprichters van Knuss kwamen hun verhaal doen. Mijn medestudenten Netwerkeconomie Kobe & Charles kwamen vertellen over hun passie voor cocktails, en hoe ze dat vertaalden in hun startup Tropaholic. Ook de jonge oprichters van SimplyPerfect en eMindBrowser kwamen langs. 4 heel verschillende bedrijven, allemaal samen in Start@K.

Na de panelgesprekken was het tijd voor de keynote van Matthias Browaeys. Hij kwam vertellen over hoe hij crowdfunding/crowdlending onder de aandacht bracht in België, met de gedachte dat een idee niet altijd nieuw moet zijn. Soms mag je gewoon eens afkijken. Het resultaat daarvan werd WinWinner. Hij vertelde over hoe dat evolueerde en hoe hij daarna ook nog The Harbour oprichte. Via dat bedrijf maakt hij financiering voor start-ups en scale-ups meer toegankelijk.

Voor het netwerkmoment van de avond sloot CEO van Hangar K, Vincent Vanderbeck, de avond af met een kort woordje. Dit deed hij met een anekdote over ‘de koffiemachine’. Dé plek bij uitstek waar nieuwe ideeën boven komen binnen Hangar K.

Het was een interessant netwerkmoment, waar ik een woordje wisselde met Elise D’Haeseleer. Dé grote mevrouw van Start@K. Zij is daar coördinator, en voor het eerst deze avond was ze ook presentatrice. Heel de avond zat weer heel mooi in elkaar. Later ontmoette ik ook Aaron Thierens. Hij richtte het bedrijfje Re-Sound op. Zij maken akoestische panelen duurzaam, en dat door gebruik te maken van… Jeans en karton. Een verderzetting van zijn studies Industrieel Product Ontwerp (IPO) aan Howest.

Kortom, een enorm boeiende en inspirerende avond. Ik heb veel interessante personen gehoord, en kijk al uit naar de volgende events van Start@K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.