School

Kick-Off Start@K

Nu het nieuwe jaar begonnen is, zijn er ook nieuwe uitdagingen. Zo zal ik in het eerste semester 3 netwerkevents bijwonen. Het eerste dat ik bijwoonde was op dinsdag 5 oktober, de Kick-Off van Start@K.

De Kick-Off begon met een drankje en al een eerste mogelijkheid om een beetje rond te kijken en met een aantal mensen te praten. Ik kwam samen met mijn medestudenten netwerkconomie toe, maar er waren ook veel andere studenten. Andere opleiding, alumni, docenten… je vond ze er allemaal. In totaal waren er dan ook 150 aanwezigen. Een poosje later speelde een introductiefilmpje af waarin de ondernemerscoaches van de verschillende scholen werden voorgesteld.

vlnr; Elise D’Haeseleer & Jeremy Vandoorne

Nadien werden we uitgenodigd om door te lopen naar een tweede zaal. Het skatepark Urban Sports park diende als decor, en de presentatie werd verzorgd door Jeremy Vandoorne. Je weet wel, Xavier uit de serie ROX. Om te beginnen verwelkomde hij ons en deelde hij ons blij mee dat mondmaskers niet op moeten. De avond werd dan verder ingeleid door schepen van onderwijs Kelly Detavernier. Vervolgens nam hij twee, eigenlijk vier, interviews af. Zijn eerste gasten op het podium waren Dylan Defoor, mede-oprichter van ProXpace, en Egon Gevaert, oprichter van Storything en mede-oprichter van Zoomers. Een enorm interessant interview waarin vooral work-life balance werd besproken.

Zijn volgende gasten waren Oona Wyns, oprichter van Held-er vzw, en Rémi Lafosse, oprichter van Allée. Wat mij van hun interview is bijgebleven is dat een plan B voor mietjes is. Ze bedoelen hier uiteraard niet dat je nooit een plan B moet hebben, maar wel dat je je volledig moet smijten op plan A, en dat vind ik een mooie ingesteldheid.

vlnr; Oona Wyns, Jeremy Vandoorne & Rémi Lafosse

Ten slotte gaf Julie Lietaer, oprichter van Ariadne Innovation en co-CEO van ESG, een keynote over duurzaamheid en innovatie binnen de textielsector. Het programma werd afgesloten door de CEO van
Hangar K, Vincent Vanderbeck.

vlnr; Jeremy Vandoorne & Julie Lietaer
CEO van Hangar K, Vincent Vanderbeck

Om de avond af te sluiten was er dan het netwerkmoment. ik heb een aantal interessante mensen gesproken, waaronder het diensthoofd van onderzoek aan Howest, Geoffrey Hamon, Oona Wyns, Rémi Lafosse, Dylan Defoor en uiteraard Jeremy Vandoorne. Ook bood Hangar K een ‘Pitch Pintje’aan, een eigen biertje.
Doorheen heel de avond waren er ook muzikale intermezzo’s, verzorgd door Jack Ronin ft. ROBIN.

Ik samen met Jeremy Vandoorne

Een enorm boeiende avond werd zo mooi afgesloten. Heel wat mensen leren kennen, heel wat ideeën gehoord en heel veel motivatie gekregen om ook te beginnen. Met wat, dat zie ik dan wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.