Muziek Vrije Tijd

’t Is Concert, ’t Is Feest!

2 jaar heeft het geduurd. 2 jaar geleden gaven we voor het laatst een concert in een concertzaal. Maar op 13 & 14 november van 2021 mocht het weer. Eindelijk. En weer hadden we geluk, want een week later werden verstrengingen links en rechts aangekondigd.

2 jaar geleden speelden we ons concert Muziek & Magie, in samenwerking met Kobe Van Herwegen. Terwijl wij onze muziek brachten, bracht hij goocheltrucs. Samen met het publiek voerde hij allerlei stunts uit. Tijdens een van de eerste stukken ontsnapte hij net zoals Houdini uit handboeien, en ookal konden wij zijn handen ten aller tijde zien, we hebben zelf nog steeds geen idee hoe hij het deed. Maar genoeg over 2 jaar geleden!

1 jaar geleden waren we verliefd. We waren verliefd op muziek, op de fanfare en misschien waren sommige muzikanten wel verliefd op elkaar. We hadden een prachtig Concerto d’Amore klaar, maar het mocht niet zijn. 3 maanden voorbereiding konden weer regelrecht de vuilbak in, want in oktober 2020 was de coronapandemie op zijn hoogtepunt. Dat hoogtepunt werd voor ons een echt dieptepunt. Het concert werd niet gespeeld, en tot zover het repeteren.

Dit jaar mochten we gelukkig wel weer spelen. Na een leuk avondconcert en een geslaagd kermisweekend met supertoffe quiz was het eindelijk zover. We mochten weer. 2 dagen na elkaar was het feest. ’t Is Concert, ’t Is Feest vond plaats op zaterdag 13 november en zondg 14 november. Het was niet zomaar een concert. Ten eerste was het feest omdat Volksopbeuring 90 jaar werd. Ten tweede was het de wereldpremi√®re van De Heeren Van Masmine, een muziekstuk dat speciaal voor ons werd gecomponeerd. Het muziekstuk kwam voort uit een project met 9 toonaangevende fanfareorkesten uit Vlaanderen, Fanfarissimo. Het stuk werd gecomponeerd door Jan Van Der Roost, een wereldbefaamd componist. Hijzelf was ook aanwezig op de premi√®re. Eerder kwam hij ook een namiddag het stuk met ons repeteren. Ten derde speelden we vier werken met wereldberoemd Jazz-icoon Bert Joris. Hij speelde 3 werken met trompet, en een werk met bugel. Dat was uiteraard mijn favoriet!

Nu is het vooral uitkijken naar het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (NL), ofwel het WMC. Dat gaat door in juli. Maar voor we daar zijn hebben we nog een totaalspektakel op de planning, in samenwerking met kunstgroep Alkuone, en doen we mee met de Ros Beiaard ommegang in Dendermonde. Wat we ook nog hebben, is veel werk.

Blijf je graag op de hoogte? Je vindt ons op Instagram en op Facebook.
Wil je ons graag eens horen spelen? Je vindt ons op YouTube, SoundCloud en Spotify. Of kom luisteren bij een van onze volgende projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.