Werken in het buitenland
School

Werken in het buitenland: Waarom?

Werken in het buitenland is een van de beste manieren om de wereld te zien, maar het is ook een geweldige manier om te zien hoe je in het leven staat.

Er zijn zoveel redenen waarom mensen in het buitenland werken: Het is een kans om uit je comfortzone te stappen en contacten te leggen met verschillende mensen; het is een kans om nieuwe vaardigheden te leren die je zullen helpen in je carrière (en misschien zelfs nieuwe carrièremogelijkheden openen); het is een kans om andere mensen te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in dezelfde dingen als jij; het is een kans om een nieuwe cultuur te ervaren; en natuurlijk is het een kans om geld te besparen terwijl je in het buitenland werkt.

Maar er zijn ook nadelen: Je kunt moeite hebben om je aan te passen aan je collega’s; je kunt moeite hebben om vrienden te maken met andere expats; je kunt moeite hebben met het vinden van huisvesting of vervoer als je nog niet in het buitenland woont; en misschien wel het belangrijkste, er kunnen veiligheidsrisico’s zijn als je ergens heen gaat waar de criminaliteit hoog is of waar geweld veel voorkomt.

Werken in het buitenland is een geweldige manier om nieuwe culturen te ontdekken, vrienden te maken en bij te dragen aan je carrière. Het is ook een geweldige manier om geld te besparen!

Werken in het buitenland is niet gemakkelijk en het kan moeilijk zijn om de positieve voordelen van werken in het buitenland te zien zonder het gevoel te hebben dat je iets belangrijks opgeeft.

Je kunt het gevoel hebben dat je familie en vrienden mist, of dat je het contact met je eigen culturele identiteit verliest. Je maakt je misschien zorgen dat je niet aan de verwachtingen van je baas of werkgever kunt voldoen.

  • Werknemers die naar het buitenland verhuizen, verdienen meestal meer dan hun binnenlandse collega’s. Volgens een studie van de Wereldbank ligt het gemiddelde jaarsalaris van degenen die in het buitenland werken 5% hoger dan dat van degenen die thuis blijven.
  • Geschat wordt dat ongeveer 1 miljoen expats uit China alleen al sinds 2000 hun land hebben verlaten om in het buitenland te gaan werken – dat is meer dan het dubbele van het aantal mensen dat in die periode uit China is verhuisd!

Dus welke landen zijn het overwegen waard? Nou … dat hangt af van wat voor soort expat-ervaring je wilt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.